بهترین لپ تاپ ها برای برنامه نویسی در سال ۲۰۲۳

می‌خواهید برنامه‌نویسی کنید اما برای انتخاب بهترین لپ تاپ برنامه نویسی مردد هستید؟ نمی‌دانید فاکتورهای مهم برای خرید بهترین لپ‌تاپ برنامه‌نویسی چه مواردی هستند؟ از اهمیت پردازنده، رم و صفحه‌نمایش در برنامه‌نویسی بی‌خبرید و نمی‌دانید که به کدام ویژگی باید اولویت بیشتری بدهید؟ در ادامه‌ی این مطلب، نه‌ تنها راهنمای کامل خرید بهترین لپ تاپ برنامه نویسی را مطالعه می‌کنید، بلکه بهترین گزینه‌ها برای خرید را هم می‌شناسید. اگر می‌خواهید کد بزنید، معطل نکنید و همین حالا نکته‌ها را بنویسید و بهترین همراه خودتان در مسیر برنامه نویسی را پیدا کنید.

راهنمای خرید بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی

تنوع گزینه‌ها و قیمت بالای خرید لپ تاپ، کار را برای همه دشوار کرده. وقتی می‌خواهید لپ‌تاپی را انتخاب کنید، متوجه می‌شوید که یک تفاوت کوچک، باعث تغییر قیمت زیادی بین دو مدل می‌شود. حالا از کجا باید بدانید که این تفاوت چه‌قدر به کار برنامه‌نویسی شما می‌آید و اصلاً ضرورتی دارد یا نه؟ از اینجا! از همین مطلب شروع کنید و نکته‌های مختلف را یاد بگیرید. اینجا می‌فهمید که داشتن رم ۳۲ گیگابایتی ضروری نیست، صفحه نمایش OLED کمکی به بهتر شدن کدهایتان نمی‌کند و گرافیک RTX 3060 برای هر کدنویسی ضرورت ندارد!

بیایید قدم به قدم جلو برویم. از قلب تپنده لپ‌تاپ، یعنی CPU تا پورت‌های ضروری و حتی کیبورد! هیچ نکته‌ای از قلم نمی‌افتد. خیال‌تان راحت.

۱- پردازنده لپ تاپ (CPU)

کدنویسی به خودی خود پردازنده خفنی لازم ندارد. کد، یک متن ساده است که همه‌جا حتی در نرم‌افزار NotePad ساده هم می‌توانید بنویسید. آن‌چه که به پردازش نیاز دارد، یکی اجرای کد است و دیگری نرم‌افزاری که می‌خواهید در فضای آن برنامه نویسی کنید. برای مثال پردازش نرم افزار Visual Studio و اندروید استودیو نیاز به پردازنده‌ای قوی‌تر از پنتیوم دارد.

یکی از مهم‌ترین نکته‌ها در خرید بهترین لپ تاپ برنامه نویسی این است که بدانید در چه زمینه‌ای می‌خواهید کار کنید. هر زبان برنامه‌نویسی پردازش متفاوتی می‌گیرد و هرچه این پردازش سنگین‌تر باشد، باید CPU قوی‌تری هم داشته باشید. پردازش کد فرانت وب تفاوت زیادی با تحلیل دیتای بیوانفورماتیک توسط زبان R یا پایتون دارد.

به‌ صورت عمومی بهتر است حد وسط را بگیرید: حتماً لپ تاپی بخرید که پردازنده‌ی به‌روزی داشته باشد. یعنی نسل جدید (نسل ده اینتل به بعد) باشد. نسل پردازنده‌ها نسبت به همدیگر تفاوت‌های زیادی دارند و هرگز یک نسل قدیمی را به نسل جدیدی که هم‌قیمت است ترجیح ندهید. به تعداد هسته‌های پردازنده هم دقت کنید. بهتر است که حداقل سراغ سری i5 بروید. البته سری i3 نسل دوازدهم می‌تواند پاسخگوی نیاز شما باشد و اگر گزینه مناسبی پیدا کردید، از دستش ندهید. برای مقایسه دقیق پردازنده‌ها، از سایت‌هایی مانند «cpubenchmark» استفاده کنید.

۲- حافظه موقت یا RAM

مولتی‌تسکینگ یا اجرای همزمان چندین برنامه به فضای رم یا حافظه موقت بستگی دارد. اگر لپ تاپ شما RAM بالایی نداشته باشد، شما نمی‌توانید همزمان ده برگه مرورگر، ویرایشگر کد، چند PDF، تلگرام، وان‌نوت و ویدئوها را استفاده کنید! استفاده همزمان از برنامه‌های مختلف نیاز به RAM دارد.

همیشه می‌گویند برای شروع برنامه نویسی حافظه ۸ گیگابایتی رم هم کافی است. این توصیه، وقتی نتوانید بودجه بیشتری برای خرید لپ تاپ تهیه کنید، درست است و برای شروع همان هشت گیگابایت کفایت می‌کند. اما اگر می‌توانید سراغ لپ‌تاپی بروید که ۱۶ گیگابایت رم داشته باشد. این‌گونه خیال‌تان راحت‌تر است و با لگ و تأخیر در اجرای برنامه‌های مختلف مواجه نمی‌شوید.

۳- گرافیک (GPU)

وجود گرافیک به صورت مستقیم در کدنویسی شما کاربردی ندارد. مخصوصاً استفاده از گرافیک‌های قوی مانند سری RTX که قیمت لپ تاپ را خیلی بالا می‌برند، به بهبود کدنویسی و برنامه نویسی شما کمک نمی‌کند. اما اینکه در کل به گرافیک نیازمند می‌شوید یا نه، بستگی زیادی به زمینه کاری شما و برنامه‌ای که می‌نویسید دارد. اگر در برنامه شما عنصرهای گرافیکی متنوعی کاربرد دارد، استفاده از گرافیک برای گرفتن خروجی و پردازش کد ضروری است. درغیراین‌صورت می‌توانید به یک گرافیک قدیمی مانند GTX 1650 یا حتی سری MX انویدیا مانند MX 450 اکتفا کنید.

(داشتن گرافیک قوی در کارهای گرافیکی و بازی‌ها ضروری است. اگر قصد دارید با لپ تاپ خود بازی کنید، سراغ گزینه‌ای بروید که گرافیکی مناسب گیم داشته باشد. اما برای برنامه نویسی می‌توانید گزینه‌هایی که گرافیک قوی ندارند را هم مدنظر داشته باشید.)

۴- حافظه داخلی SSD

حافظه‌های داخلی می‌توانند در انواع مختلفی باشند. یکی از قدیمی‌ترین گزینه‌ها، حافظه‌های HDD است که این روزها دیگر طرفدار زیادی برای لپ‌تاپ‌ها ندارد. اگر لپ تاپ جدیدی بخواهید بخرید، تقریباً تمام‌شان حافظه داخلی SSD دارند. اما اگر سراغ گزینه‌های قدیمی یا استوک برای خرید لپ تاپ برای برنامه نویسی می‌روید، حتماً بررسی کنید که حافظه SSD دارد یا از آن پشتیبانی می‌کند یا نه.

وجود حافظه SSD سرعت بالا آمدن ویندوز، کار در محیط سیستم عامل و اجرای فایل‌ها را افزایش می‌دهد و برای یک عملکرد روان ضروری است.

۵- ارتباط صفحه نمایش و کدنویسی

از آن‌جایی که کدنویسی یک کار گرافیکی نیست، بنابراین به‌سادگی می‌توان نتیجه گرفت که کیفیت صفحه‌نمایش ارتباط مستقیمی با برنامه نویسی ندارد. خرید بهترین لپ تاپ برنامه نویسی می‌تواند با افتضاح‌ترین صفحه نمایش هم همراه باشد. اما در این میان باید دونکته را حتماً مدنظر داشته باشید.

  • اگر کار شما در نهایت به یک جلوه بصری ختم می‌شود، برای مثال اگر برای اندروید یک اپ می‌سازید یا فرانت سایتی را کدنویسی می‌کنید، بهتر است نمایشگر شما از کیفیت حداقلی برخوردار باشد. چرا که بدون صفحه نمایش باکیفیت، رنگ‌ها وضوح و دقت کافی را ندارند و شاید نتوانید بهترین نسخه کارتان را ارائه کنید.
  • برای برنامه نویسی به کیفیت صفحه نمایش کار زیادی ندارید اما به اندازه آن چرا! پس بهتر است سراغ لپ‌تاپ‌هایی که صفحه نمایش ۱۴ یا ۱۳ اینچی دارند، نروید. در میان گزینه‌های ۱۵.۶ و ۱۷ اینچی دنبال گزینه‌ای مناسب بگردید.

البته می‌توانید پس از خرید لپ‌تاپ، مانیتور دوم هم تهیه کنید. بسیاری از برنامه‌نویس‌ها از چندمانیتور برای نوشتن کد و دیدن تغییرات در اجرای کد استفاده می‌کنند. همین‌طور اگر برای شرکت خاصی کار می‌کنید، احتمالاً در آن‌جا دسترسی به مانیتور هم داشته باشید. بنابراین می‌توانید به مانیتور دوم هم فکر کنید.

۶- اهمیت کیبورد در برنامه نویسی

نوشتن کد بخش زیادی از فرایند برنامه نویسی را شامل می‌شود. درست است که شما نویسنده نیستید اما سروکار شما هم با حروف است و همین کافی است تا بد بودن کیبورد، حسابی آزارتان دهد. بیشتر لپ‌تاپ‌ها کیبورد محشری ندارند و کیبورد آن‌ها شباهت زیادی به همدیگر دارد. برای همین شاید دقت به کیبورد لپ‌تاپ بیهوده به‌نظر برسد. اما می‌توانید به نکته‌های جانبی مانند نور صفحه کلید و داشتن صفحه‌کلید اعداد توجه کنید تا کدنویسی ساده‌تر شود.

صدالبته که پس از خرید لپ‌تاپ می‌توانید به خرید کیبورد دوم هم فکر کنید. احتمالاً این مسئله همان روزهای اول به ذهن خودتان هم برسد. پس بد نیست از همین حالا یک بودجه‌ای هم برای خرید کیبورد مناسب کنار بگذارید.

۷- پورت باید کافی باشد!

از پورت مناسب غافل نشوید. کمبود پورت و اتصالات می‌تواند حسابی آزارتان دهد. حتماً بررسی کنید که لپ‌تاپ شما تعداد کافی ورودی USB داشته باشد. بد نیست از USB-C پشتیبانی کند. برخورداری از پورت‌های HDMI و LAN هم کاربردی است.

بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی ۲۰۲۳؛ معرفی ۶ مدل برتر

همین حالا شما نکته‌های زیادی برای خرید بهترین لپ تاپ برنامه نویسی ۲۰۲۳ می‌دانید. اما همین‌جا کار ما تمام نمی‌شود. در ادامه به سراغ بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی ۲۰۲۳ می‌رویم و ۱۰ مدل از بهترین‌ها را به شما معرفی می‌کنیم؛ تا هم کاربرد نکته‌ها را ببینید و هم شاید گزینه‌ای مناسب چشم‌تان را بگیرد و همین‌جا انتخابش کنید. سعی شده تا از تمامی برندهای مشهور یک مدل برتر انتخاب شود تا اگر روی برند خاصی نظر دارید، دست خالی نروید.

۱. مک بوک پرو ۱۶ اینچ


– پردازنده: نسل ۹ اینتل کور i9 یا i7 با ۸ هسته
– حافظه رم: ۱۶، ۳۲ یا ۶۴ گیگابایت
– حافظه داخلی: ۵۱۲ گیگابایت، ۱، ۲، ۴ یا ۸ ترابایت SSD
– کارت گرافیک: AMD Radeon Pro 5300M یا 5500M با ۴ گیگابایت حافظه GDDR6
– صفحه نمایش: صفحه نمایش رتینا ۱۶ اینچ با تکنولوژی True Tone
– وزن: ۴.۳ پوند

 

۲. دل ایکس پی اس ۱۵


– پردازنده: نسل ۹ اینتل کور i7 یا i9
– حافظه رم: تا ۶۴ گیگابایت DDR4-2666MHz
– حافظه داخلی: تا ۲ ترابایت PCIe SSD
– کارت گرافیک: NVIDIA GeForce GTX 1650 با ۴ گیگابایت حافظه GDDR5
– صفحه نمایش: صفحه نمایش OLED InfinityEdge یا FHD IPS با تکنولوژی ضد درخشانندگی ۱۵.۶ اینچ
– وزن: ۴ پوند

 

۳. لنوو تینک پد X1 کربن


– پردازنده: تا نسل ۱۰ اینتل کور i7
– حافظه رم: تا ۱۶ گیگابایت LPDDR3
– حافظه داخلی: تا ۲ ترابایت PCIe SSD
– کارت گرافیک: گرافیک Intel UHD
– صفحه نمایش: صفحه نمایش IPS FHD یا WQHD 14 اینچ با تکنولوژی ضد درخشانندگی
– وزن: ۲.۴ پوند

 

۴. اچ‌پی اسپکتر x360


– پردازنده: تا نسل ۱۰ اینتل کور i7
– حافظه رم: تا ۱۶ گیگابایت LPDDR4-3200 SDRAM
– حافظه داخلی: تا ۲ ترابایت PCIe NVMe M.2 SSD
– کارت گرافیک: گرافیک Intel Iris Plus
– صفحه نمایش: صفحه نمایش IPS FHD یا UHD 13.3 اینچ با تکنولوژی ضد درخشانندگی و قابلیت لمسی
– وزن: ۲.۸۷ پوند

 

۵. ایسوس زن بوک UX425


– پردازنده: تا نسل ۱۰ اینتل کور i7
– حافظه رم: تا ۱۶ گیگابایت LPDDR4X
– حافظه داخلی: تا ۱ ترابایت PCIe NVMe M.2 SSD
– کارت گرافیک: گرافیک Intel UHD
– صفحه نمایش: صفحه نمایش IPS FHD یا UHD 14 اینچ با تکنولوژی ضد درخشانندگی
– وزن: ۲.۴۹ پوند

 

۶. مایکروسافت سرفیس لپ تاپ ۳


– پردازنده: تا نسل ۱۰ اینتل کور i7 یا AMD Ryzen 7
– حافظه رم: تا ۱۶ گیگابایت LPDDR4x
– حافظه داخلی: تا ۱ ترابایت PCIe NVMe SSD
– کارت گرافیک: گرافیک Intel Iris Plus یا AMD Radeon Vega 9
– صفحه نمایش: صفحه نمایش PixelSense 13.5 یا ۱۵ اینچ با قابلیت لمسی
– وزن: ۲.۷۹ پوند (۱۳.۵ اینچ) یا ۳.۴ پوند (۱۵ اینچ)

 

 

سوالات متداول

رایانه رومیزی (PC) بخریم یا لپ تاپ؟

اگر در جایی ساکن هستید و جابه‌جایی زیادی ندارید، می‌توانید یک رایانه رومیزی (PC) تهیه کنید و در طول زمان آن را به‌روزرسانی کنید و ارتقا دهید. با این‌حال اگر نیاز دارید هرروز به شرکت خاصی بروید یا فکر می‌کنید در آینده جایی مشغول می‌شوید، مجبورید که از لپ‌تاپ استفاده کنید. بنابراین خرید لپ‌تاپ انتخاب بهینه‌تری است. البته یک گزینه سومی هم هست: یک رایانه رومیزی بخرید و با ارتقای مرتب، قدرتمندش کنید و در کنارش هم یک لپ تاپ مناسب برای جابه‌جایی‌ها داشته باشید.

خرید گران‌ترین لپتاپ بازار، گزینۀ بهتری نیست؟

اگر بودجه محدودی خودتان را برای خرید گران‌ترین لپ تاپ معطل نکنید. بهتر است یک گزینه مناسب که در بازه قیمتی خودش بهترین لپ تاپ برنامه نویسی است را پیدا کنید و با همان شروع کنید. نگران نباشید. در طول مسیر و بعد از پیشرفت بیشتر، می‌توانید امکانات بهتری برای خود فراهم کنید. حتی اگر بودجه محدودی هم ندارید، بهتر است گران‌ترین لپ‌تاپ را نخرید. داشتن لپ‌تاپی با امکانات خیلی پیشرفته، وقتی هنوز مهارت کافی برای استفاده از آن امکانات را ندارید، فایده‌ای برای شما ندارد. از جهت دیگر، اگر روزی از برنامه نویسی پشیمان شوید، هزینه‌ای که برای لپ تاپ کرده‌اید، برنمی‌گردد. بنابراین بهتر است یک لپ‌تاپ متوسط با مشخصات کافی بخرید و باقی را روی آموزش و پیشرفت خودتان سرمایه‌گذاری کنید.

اهمیت صفحه نمایش چقدر است؟

به یاد داشته باشید که شما دنبال بهترین لپ تاپ برنامه نویسی می‌گردید. شما یک طراح دیجیتال نیستید، رشته شما گرافیک نیست و قرار نیست تصاویر دیجیتال باکیفیت را خلق یا ویرایش کنید. پس دنبال کیفیت صفحه نمایش خیلی بالا نباشید. صفحه نمایش در برنامه نویسی از نظر اندازه مهم‌تر است تا بتوانید کدهای خود و نتیجه‌ی اجرایشان را در لحظه مشاهده کنید. البته مسئله‌ی اندازه صفحه نمایش لپ تاپ برنامه نویسی، بیشتر با خرید مانیتور دوم برطرف می‌شود و روی لپ‌تاپ محدود هستید به اندازه‌های ۱۵.۶ و ۱۷.۳ اینچی.

روی ارتقاء دادن حافظه RAM حساب باز کنیم؟

با خیال ارتقای رم، لپ‌تاپی نخرید که نیازهای شما را برطرف نمی‌کند. تجربه نشان داده که بعد از خرید تنبلی و هزینه و دردسرهای گارانتی، خیلی‌ها را از ارتقا در لحظه پشیمان می‌کند. برای همین بهتر است لپ تاپی را بخرید که حافظه رم کافی برای حداقل دوسال آینده شما را داشته باشد. برای مثال می‌توانید لپ‌تاپی با رم ۱۶ گیگابایتی تهیه کنید و بعد از چندسال به فکر ارتقای آن به ۳۲ گیگابایت باشید.

حافظه HDD برای برنامه‌نویسی مشکلی ایجاد می‌کند؟

استفاده از حافظه HDD به صورت مستقیم برنامه‌نویسی شما را مختل نمی‌کند. اما سرعت عمومی اجرای برنامه‌ها و کار با سیستم عامل بستگی زیادی به استفاده از HDD یا SSD دارد. برای همین اگر می‌خواهید عملکرد لپ تاپ شما بهینه باشد، بهتر است لپ‌تاپی را بخرید که حافظه SSD داشته باشد. البته لپ‌تاپ‌های جدید برنامه نویسی همگی حافظه SSD دارند و برای بررسی این مورد نیاز نیست چندان نگران باشید. ولی اگر به دنبال تهیه لپ‌تاپ‌های قدیمی یا دسته‌دوم هستید، نوع حافظه آن را مدنظر داشته باشید.

دیدگاه شما:

نوشته های مرتبط

تکنولوژی های استفاده شده در netflix | Netflix TechStack

۱۴

آذر
react, SWIFT, The best startup, اخبار, استارت اپ, بازاریابی, بازاریابی محتوا, تجارت, تحقیقات بازار, جاوا اسکریپت, طراحی اپلیکیشن

تکنولوژی های استفاده شده در netflix | Netflix TechStack

در این مقاله قصد داریم تکنولوژی های مورد استفاده در Netflix رو براتون شهر بدیم . پس ادامه مطلب رو دنبال کنید 🙂 Tech stack یا پشته فناوری به مجموعه‌ای از فناوری‌ها، زبان‌ها، ابزارها و سرویس‌هایی اشاره دارد که در […]

۲۴

اردیبهشت
هوش مصنوعی

معرفی بهترین ابزار هوش مصنوعی

ابزار هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) به دسته‌ای از تکنولوژی‌ها گفته می‌شود که به کامپیوترها اجازه می‌دهد تا به صورت خودکار، هوشمندانه و بدون نیاز به دخالت انسان، مسائل را حل کنند و تصمیم‌هایی بگیرند. در این روش، کامپیوتر با استفاده[…]

http://platinco.ir/tag/python/

۱۴

اردیبهشت
پایتون

آموزش کتابخانه pygame

انواع روش های ساخت بازی با پایتون Python یکی از زبان‌های محبوب برای توسعه بازی است و به دلیل سادگی و قابلیت استفاده آن، توسعه دهندگان بازی‌های زیادی از آن استفاده می‌کنند. در ادامه، انواع روش‌های ساخت بازی با پایتون[…]