بهترین لینوکس ها برای سرور

لینوکس یک سیستم عامل منعطف و متن باز می باشد و به همین دلیل برای برنامه‌ نویسان و توسعه ‌دهندگان انتخاب بسیار خوبی می باشد. به دلیل نداشتن محدودیت های قانونی لینوکس ، می‌توانید آن را به هر شکلی که می‌خواهید تغییر دهید. البته انجام چنین کاری نیازمند سواد کافی هست اما لینوکس را می‌توان یکی از تجربه‌های خوب زندگی دانست چرا که شما قرار است با محیطی کاملا متفاوت همراه باشید. لینوکس نسبت به ویندوز آسیب ‌پذیری کمتری داشته و در استفاده از منابع سخت‌افزاری شما بسیار بهینه ‌تر است.

به دلیل متن باز بودن لینوکس ، هر کسی می‌تواند ویرایش‌های مختلفی در آن انجام دهد ، پس طبیعی است نسخه ‌های متفاوتی از آن موجود باشد، نسخه‌هایی که به آن توزیع گفته می‌شود. برخی از این توزیع‌ها برای کاربران عادی دسکتاپ ساخته شده و برخی دیگر برای افراد حرفه ‌ای.

حال شرکت پلاتین تصمیم گرفته‌ است تا با ۶ توزیع لینوکس شما را آشنا کند.

 

۱.Debian

debian

دبیان شناخته شده ‌ترین توزیع لینوکسی است که تا به حال ساخته شده وانتخاب خوبی برای برنامه‌ نویسان می باشد. دبیان از ۱۹۹۳ در دنیای توزیع‌های لینوکس وجود داشته و به عنوان یک سیستم عامل امن و پایدار شناخته می‌شود. همچنین دبیان را می‌توان مادر توزیع‌های دیگری از جمله اوبونتو و کالی دانست. 

ویژگی‌های کلیدی دبیان:

  • سریع و بهینه
  • سیستم مدیریت پکیج پایدار
  • پشتیبانی از پردازنده‌هایی با معماری‌های متفاوت
  • وجود سیستم bug tracking
  • امنیت بالا
  • وجود بیش از ۵۱ هزار پکیج رایگان

 

۲.Ubuntu

ubuntu

اوبونتو یکی دیگر از توزیع‌های بسیار محبوب لینوکس است که توسط Canonical توسعه و مدیریت می‌شود. اوبونتو اولین نسخه ی خود رادر سال ۲۰۰۴ ارائه کرده و از آن پس نسخه‌های متفاوتی تا به اکنون منتشر کرده است. همانطور که اشاره شد دبیان را می‌توان مادر اوبونتو دانست، چرا که این توزیع براساس دبیان ساخته شده است.

فارغ از دسکتاپ، اوبونتو در بحث‌های مختلفی از جمله مدیریت سرور، ابر و اینترنت اشیا‌ء استفاده می‌شود. در حقیقت اغلب برنامه ‌نویسان معتقد هستند که اوبونتو ایده ‌آل ‌ترین توزیعی است که می توان با آن به فکر توسعه و برنامه ‌نویسی با زبان‌های سطح بالا مانند پایتون، گو، روبی و… بود. 

ویژگی‌های کلیدی اوبونتو:

  • سیستم عاملی نسبتا سبک
  • امنیت پیکربندی شده
  • استفاده از سیستم مدیریت پکیج apt و dpkg
  • وجود کتابخانه و ابزارهای توسعه مختلف
  • بهره‌گیری از Snap

 

۳.Fedora

fedora

 

فدورا توزیعی است که خالق لینوکس –لینوس توروالدز- آن را بهترین توزیع ساخته شده می‌داند. فدوار در حال حاضر سه توزیع متفاوت دارد که عبارت است از، فدورا ورک ‌استیشن برای کارهای شخصی؛ فدورا سرور برای مدیریت دیتا سرورها و فدرو اتمیک که برای محاسبات ابری و همچنین کارهایی مانند دیپلوی کردن استفاده می‌شود.

فدورا می تواند تقریبا از هر سخت افزاری در دنیا پشتیبانی ‌کند. این توزیع محبوب توسط شرکت Red Hat پشتیبانی شده و تقریبا ویژگی‌های حرفه‌ ای‌تری نسبت به توزیع‌های دیگر را در بر دارد.

ویژگی‌های کلیدی فدورا:

  • پروسه ساده برای نصب (نسخه دسکتاپ)
  • مدیریت پکیج RPM (این مدیریت پکیج در تمام توزیع‌های رد‌هت استفاده می‌شود)
  • استفاده از ماژول SELinux (ماژول امنیتی Security-Enhanced Linux)
  • فایروال قدرتمند

 

۴.OpenSUSE

 

OpenSUSE

این توزیع بر پایه و اساس هسته اصلی لینوکس یا Linux Kernel پایه گذاری شده و یک محصول مستقل به حساب می آید. این توزیع از لینوکس توسط کارشناسان و برنامه نویس های آلمانی طراحی شده است. openSUSE از معماری های i586 ، x86 و x64 پشتیبانی می کند و همچنین از محیط های دسکتاپ Blackbox ، GNOME ، KDE ، IceWM ، LXDE ، Openbox ، WMaker و Xfce نیز پشتیبانی می کند. پروژه openSUSE یک برنامه کاملا اجتماعی و Community Based است که توسط شرکت Novell پشتیبانی می شود. هدف اصلی از ارائه کردن نسخه openSUSE لینوکس این است که یک سیستم عامل همه منظوره ایجاد شود که بتوان از آن در همه جا استفاده کرده و بتوان استفاده از آن را در همه جا ترویج داد.

 

۵. CentOS

 

 

یک پلت فرم تجاری می باشد ، درست مانند پیشین آن، RHEL، و برای شرکت ها و سازمان های بزرگ مناسب می باشد. در اصل، توزیع لینوکس می تواند در بخش خصوصی مورد استفاده قرار بگیرد، اما توسعه دهندگان بر این گزینه تا حد زیادی تمرکز نمی کنند. توزیع لینوکس قبلا به عنوان یک سیستم عامل برای سرور مجازی ها بسیار محبوب است. اما اوبونتو و دبیان بیشتر استفاده می شوند.

 

 

دیدگاه شما:

نوشته های مرتبط

۲۴

اردیبهشت
هوش مصنوعی

معرفی بهترین ابزار هوش مصنوعی

ابزار هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) به دسته‌ای از تکنولوژی‌ها گفته می‌شود که به کامپیوترها اجازه می‌دهد تا به صورت خودکار، هوشمندانه و بدون نیاز به دخالت انسان، مسائل را حل کنند و تصمیم‌هایی بگیرند. در این روش، کامپیوتر با استفاده […]

http://platinco.ir/tag/python/

۱۴

اردیبهشت
پایتون

آموزش کتابخانه pygame

انواع روش های ساخت بازی با پایتون Python یکی از زبان‌های محبوب برای توسعه بازی است و به دلیل سادگی و قابلیت استفاده آن، توسعه دهندگان بازی‌های زیادی از آن استفاده می‌کنند. در ادامه، انواع روش‌های ساخت بازی با پایتون[…]

۱۰

فروردین
تجارت, دنیای فضای مجازی, راهکارهای تجاری

دلیل مهاجرت استار تاپ ها

آمار مهاجرت در گروه‌های دانشجویان و فارغ‌التحصیلان،‌ اساتید، محققان و پژوهشگران، پزشکان و پرستاران و فعالان حوزه کسب‌و‌کارهای نوپا (استارتاپ‌ها) چگونه است؟ بیشترین میل بازگشت به کشور بعد از مهاجرت در میان فعالان استارتاپی کشورمان است. از تبدیل شدن موضوع[…]