معرفی و آموزش فریم ورک flask در پایتون

فلسک یک فریم‌ورک وب مبتنی بر پایتون می باشد که برای ایجاد سریع و ساده وب‌سرور توسعه داده‌شده است. این بسته‌ نرم افزار را یک میکروفریم‌ورک می‌نامند زیرا فریم ورک را ساده‌ نگه داشته و طراحی فلسک و فریم‌ورک کوچک بوده و بسیاری از پیش‌فرض ها برای برنامه‌نویسان قائل نمی باشد. فلسک رایگان و متن‌باز است و  با مجوز آزاد BSD منتشر شده است.

کار با فلسک به قدری ساده می باشد که اگر کمی با زبان پایتون آشنا باشید با دیدن اولین کدهای flask با ساختار این فریم‌ورک آشنا می‌شوید. فریم‌ورک flask با همه‌ی سادگی خود بسیار قدرتمند و کارا می باشد. کوچک بودن فریم‌ورک با ضعیف بودن آن برابر نیست و امکانات فریم‌ورک‌هایی مثل جنگو و ریلز را با اندکی جستجو به دست می‌دهد. به عنوان مثال از سرویس‌های بزرگی که از فلسک استفاده می‌کنند می‌توان از Pinterest و Linkedin نام برد که به مناسب بودن flask برای توسعه‌ی سرویس‌های اینترنتی اشاره می کنند.

پایه‌‌های قدرتمند فلسک را دو کتابخانه اساسی ساخته‌اند؛ به عنوان واسط وب‌سرور ( WSGI ) از کتابخانه‌ی werkzeug و برای تمپلیت‌انجین از Jinja2 استفاده کرده اند که هردو کتابخانه توسط تیم توسعه ی فلسک توسعه یافته اند.

بطور پیش‌فرض برای کار با دیتابیس‌ها، اعتبارسنجی فرم ها و کاربران و از این دست کارها ابزار مشخصی در فلسک تعریف نشده و می‌توان از ابزار‌های شخص ثالث (Third party applications) که برای آن توسعه داده شده‌اند ، استفاده کرد.

معماری فریم ورک فلسک:

معماری فریم ورک فلسک

 

نصب

آماده کردن محیط مجازی

برای نصب و راه‌اندازی پروژه‌ها ، بهتر است یک محیط‌ مجازی توسعه ساخت تا در حین کار و حتی یادگیری، مفسر عمومی و پکیج‌های عمومی سیستم دچار تغییر و کانفلیکت نشوند. محیط‌های توسعه‌مجازی یک کپی از مفسر پایتون را بصورت خصوصی در دایرکتوری پروژه شما ایجاد کرده و بعد از فعال کردن این مفسر پکیج‌ها هم بصورت خصوصی در دایرکتوری پروژه نصب می‌شوند.

نصب flask

متداول ترین روش نصب بسته‌های پایتون استفاده از مدیر بسته‌ی pip می باشد که با استفاده از آن flask با دستور زیر نصب می‌شود

برای بررسی نصب شدن فلسک ، مفسر پایتون را بصورت تعاملی در ترمینال باز کرده ( تنها دستور python را نوشته و اینتر کنید ) و بسته‌ی flask را با دستور زیر خخوانی کنید :

اگر خطایی رخ نداد فلسک درست نصب شده و می‌توان با اجرای دستور زیر نسخه نصب شده را بررسی کرد:

 

ساختار برنامه‌ها در flask

فلسک ، هیچ محدودیتی درمورد ساختاربندی فایل‌های پروژه برای شما ایجاد نمی‌کند و می‌توانید ساختار خودتان را ساخته یا از رول‌های متداول جامعه ی فلسک استفاده کنید.

ساخت برنامه های flask

شروع سریع

کدهای یک اپلیکیشن ساده‌ی فلسک که عبارت  Hello World  را در یک صفحه ی وب خروجی می دهد ، بصورت زیر می باشد:

این برنامه از چند بخش تشکیل شده است : فراخوانی و تعریف فلسک ، تعریف مسیرها، اجرای فلسک.

فراخوانی و تعریف flask

برای ساخت برنامه‌های فلسک نیاز است به لود فلسک در فایل پایتون می باشد. سپس یک نمونه (instance) از Flask بسازید یعنی :


 

تنها آرگومان مورد نیاز برای کانستراکتور فلسک نام ماژول یا پکیج main می باشد که برای بیشتر برنامه ها __name__ در پایتون مقدار درستی است.

تعریف مسیرها

مسیرها همان آدرس‌های (url های) مختلفی می باشند که عملیات‌های متفاوتی بر اساس آن‌‌ها انجام می‌شود. مثلا  site.domain  مسیر ریشه و  site.domain/subdomain  یک مسیر دیگر در همان سایت تعریف می‌کند. در کد این مثال ، مسیر بصورت زیر تعریف شده بود :

 

در اینجا یک دکوریتور نوع ()route  از app (که در قسمت قبل ساختیم) برای تابع Hello world  تعریف می‌کند و آدرس مسیر ('/') را به آن می‌فرستد. مسیرها در فلسک ، اساس ساخت برنامه‌ها می باشند. با استفاده از مسیر‌ها می‌توانید به سادگی بخش‌های مختلف وب‌اپلیکیشن خود را ساخته و مدیریت کنید.

اجرای flask

در آخر پایتون ، فلسک را باید روی یک وب‌سرور اجرا کند که دستورات آن بصورت زیر می باشد:

 


 

این کد را در یک فایل مانند app.py ذخیره کرده و در خط فرمان با دستور  python app.py  اجرا کنید. خروجی روی ترمینال چیزی شبیه این است :

 

 

که آدرس ۱۲۷.۰.۰.۱:۵۰۰۰  را که در خروجی مشخص شده است اگر در مرورگر خود امتحان کنید روی صفحه عبارت Hello World  نمایان می‌شود. فلسک به صورت پیش‌فرض پورت ۵۰۰۰ را برای اجرا در نظر می‌گیرد.

تابع run می‌تواند پارامتر‌ ای با عنوان host  داشته باشد که مشخص می‌کند سرور برروی چه آدرسی اجرا شود، همچنین توسط پارامتر  port  می‌توان پورتی که سرور روی آن اجرا شود را مشخص کرد و توسط پارامتر  debug و دادن مقدار true  به آن می‌توان مشخص کرد که لاگ‌ها و گزارشات مربوط به اشکال یابی برنامه نیز چاپ شوند.


 

برای اینکه سرور از طریق کامپیوتر‌های متصل به همین شبکه قابل مشاهده و استفاده باشد ، پارامتر  host  را مقدار ۰.۰.۰.۰  قرار دهید.

با پلاتین همراه باشد.

دیدگاه شما:

نوشته های مرتبط

۲۴

اردیبهشت
هوش مصنوعی

معرفی بهترین ابزار هوش مصنوعی

ابزار هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) به دسته‌ای از تکنولوژی‌ها گفته می‌شود که به کامپیوترها اجازه می‌دهد تا به صورت خودکار، هوشمندانه و بدون نیاز به دخالت انسان، مسائل را حل کنند و تصمیم‌هایی بگیرند. در این روش، کامپیوتر با استفاده […]

http://platinco.ir/tag/python/

۱۴

اردیبهشت
پایتون

آموزش کتابخانه pygame

انواع روش های ساخت بازی با پایتون Python یکی از زبان‌های محبوب برای توسعه بازی است و به دلیل سادگی و قابلیت استفاده آن، توسعه دهندگان بازی‌های زیادی از آن استفاده می‌کنند. در ادامه، انواع روش‌های ساخت بازی با پایتون[…]

۱۰

فروردین
تجارت, دنیای فضای مجازی, راهکارهای تجاری

دلیل مهاجرت استار تاپ ها

آمار مهاجرت در گروه‌های دانشجویان و فارغ‌التحصیلان،‌ اساتید، محققان و پژوهشگران، پزشکان و پرستاران و فعالان حوزه کسب‌و‌کارهای نوپا (استارتاپ‌ها) چگونه است؟ بیشترین میل بازگشت به کشور بعد از مهاجرت در میان فعالان استارتاپی کشورمان است. از تبدیل شدن موضوع[…]