چه عواملی باعث می شود تا تبدیل به یک برنامه نویس خوب شویم؟ پرسیدن این سوال از خود و همکارهایتان می تواند بازخورد های جالبی داشته باشد. فهمیدن برنامه نویسی برای یک برنامه نویس یک امر ضروری در این حرفه است که به همراه داشتن برخی ویژگی ها نیز سبب پر رنگ شدن این مسئله می شود. در زیر به برخی ای این ویژگی ها اشاره می کنیم:
۱.مهارت های فنی قابل توجه (Impressive Technical Skills)
یک مشکلی که مدیران شرکت ها به هنگام استخدام مرتکب می شوند انتخاب فرد جدید بر اساس نیاز های چک لیست می باشد. برنامه نویسی که دارای چندین سال تجربه کاری با زبان های قدیمی دارد و به تازگی یک گواهی نامه (certifications) یک زبان برنامه نویسی جدید را اخذ کرده است می تواند برای استخدام مناسب باشد. همچنین چنین فردی به دلیل داشتن تجربه کافی فراوان می تواند در توان و قبلیت خوبی در یگر زمینه های برنامه نویسی داشته باشد. به طور مثال موارد زیر:
- جمع اوری و انالیز داده (Data Collection and Analysis)
- رسانه های اجتماعی (Social Media)
- مدیریت محتوی (Content Management System)
- مثبت اندیش (Positive Attitude)
۲.تمایل به اموختن (Willingness to Learn)
تکنولوژی همیشه در حال تکامل است و مهارت ها و توانایی های برنامه نویسی امروز، احتمالا در چند سال آینده تاثیرشان کم رنگ خواهد شد. مهم است برنامه نویسی را برای شرکت خود انتخاب کنید که مشتاق به یادگیری از اخرین تکنولوژی های ارائه شده باشد.
۳.مهارت اشکال زدائی (Debugging Skills)
برنامه نویسی فقط بخشی از وظیفه یک برنامه نویس می باشد. زمانی که برنامه ای طبق انچه که باید اجرا میشد اجرا نمی گردد برنامه نویس انتظار دارد که سریع و به طور موثر مشکل را پیدا کرده و ان را رفع کند. به جای صرف کردن زمان های زیاد برای تغییرات کورکورانه کد، به بررسی کد نوشته شده بپردازید و راه حل موثر و احتمالی را پیدا نمائید.
۴.مطابقت محیط کاری (Work environment match)
یکی از ضروریت های یک برنامه نویس داشتن یک محیط تمیز و ساکت برای برنامه نویسی می باشد. هر چه قدر اطراف و محیط یک برنامه نویسی ساکت تر و تمیز تر باشد سبب افزایش تمرکز برنامه نویس بر روی برنامه خواهد بود و همچنین این موضوع سبب می شود تا اشکال زدائی برنامه نیز زمان کمتری را در برگیرد.
۵.مهارت حل مشکل (Problem-Solving Skills)
برای کسانی که برای اولین بار است برنامه نویسی را تجربه می کنند نوشتن یک برنامه به مانند حل کردن یک معادله مشکل ریاضی می باشد. یک برنامه نویس خوب همیشه زمانی موفق خواهد بود که بر خلاف مشکلات و ناملایمات راه حلی را برای کار کردن برنامه پیدا کند در غیر این صورت همیشه عبارت “انجام این کار غیر ممکن است” را برای خود تکرار خواهد کرد و پروژه جدید را بدون حل مشکل پروژه قبلی شروع خواهد کرد.
۶.اشتیاق به کار (Passion for the Work)
کلمه passion به معنای اشتیاق، شور و تلاش می باشد. داشتن این ویژگی نه تنها برای برای یک برنامه نویس بلکه برای هر کارمندی ضروری می باشد. البته که هر برنامه نویس خوب باید این ویژگی را داشته باشد. هر برنامه نویسی باید به کاری که می کند عشق بورزد و برای رسیدن به اهداف خود ایمان داشته باشد.
۷.تحمل استرس و فشار (Grace under fire)
شاید به نظر اینگونه نباشد ولی حرفه برنامه نویسی از جمله پراسترس ترین مشاغل است مخصوصا زمانی که زمان تحویل پروژه رو به اتمام باشد و هنوز پروژه به درستی کار نکند. کاندیدای برنامه نویس عالی کسی است که در چنین شرایطِ پر استرسی آرامش خود را حفظ کند و از همه مهمتر قادر به ادامه کار خود باشد.
۸.تنبل بودن (Laziness)
لری دیوید، نویسنده اصلی زبان برنامه نویسی Perl سه ویژگی را برای یک برنامه نویس خوب توصیف می کند: تنبل بودن، بی حوصلگی و غرور. تنبلی شاید رفتار بسیار بدی برای دیگر حرفه ها باشد ولی مدیران فناوری اطلاعات گفته اند که اگر بخواهند بهترین راه را برای انجام کاری پیدا کنند از یک فرد تنبل سوال می کنند. احتمالا این فرد سریع ترین و کارامدترین راه را برای انجام این کار پیدا خواهد کرد. برنامه نویسان شرکت ها اغلب راهی را برای بهینه سازی فرایند ها، صرفه جویی در وقت و پول ارائه می دهند.
۹.چشم انداز کسب و کار (A business perspective)
برنامه نویس ایده آل، دارای چشم انداز تجاری است که به او اجازه می دهد فراتر از برنامه فعلی حرکت کند. یک برنامه نویسِ متمرکز بر کسب و کار ایده هایی را برای برنامه های جدید ارائه می دهد که می تواند عملیات را بهبود بخشد.
۱۰.توانایی مدیریت شکست (Ability to handle failure)
برنامه نویسان به ندرت برنامه ای را برای اولین بدون اشکال طراحی می کنند. تقریبا در هر طراحی احتمال شکست حتمیست. مهم است برنامه نویسان اشتباهات و خطاها را به عنوان یک چالش و نه نشانه ای از شکست ببینند. همچنین باید پایداری و شروع دوباره را حتی بعد از ساعت های کاری زیاد داشته باشند.