یکی از آرزو های بیشتر برنامه نویس ها این بوده که با یادگیری یک زبان برنامه نویسی ، برنامه هایی بنویسند که روی پلتفرم های مختلف اجرا شود. هر چند که تلاش های زیادی تو این زمینه شد ولی هیچکدام چنگی به دل نزد تا اینکه فیسبوک درسال ۲۰۱۳ اولین نسخه stable از یک کتابخانه جاوا اسکریپت را بصورت open-source روی GitHub منتشر کرد.اسم این کتابخانه ReactJs بود که برای توسعه وب اپلیکیشن ها مورد استفاده قرار میگرفت. به دلیل داشتن سرعت بسیار بالاو سادگی خاص باعـث شد این کتابخانه خیلی سریع مورد توجه برنامه نویس ها قرار بگیرد. اواخر مارچ ۲۰۱۵ بود که فیسبوک یک فریم ورک جدید به اسم React Native منتشر کرد که اجازه میداد فقط با استفاده از جاوا اسکریپت و کتابخانه React بتوان اپلیکیشن موبایل برای ios ساخت. فیسبوک شش ماه بعد با انتشار React Native برای Android گام اصلی و محکمی را برداشت . توسعه دهنده ها دیگر مجبور به نوشتن کدهای جداگانه برای سیستم عامل های مختلف نبودند و استارتاپ ها و صاحبان کسب کار به توسعه دهنده هایی دسترسی پیدا کردند که برای هر دو سیستم عامل Android و IOS اپلیکیشن طراحی میکردند.
با React Native یک “mobile web app” ، ” HTML5 app” یا “Hybridapp” نمیسازید بلکه یک اپلیکیشن واقعی موبایل میسازید که از یک برنامه ساخته شده با Objective-c یا Java قابل تشخیص نیست(منظور از برنامه های Native برنامه هایی هستند که برای یک سیستم عامل خاص نوشته شده باشد.)
یکی از ویژگی های React Native این است که میتوان اپلیکیشن هایی با ظاهر زیبا و جذاب با سرعت بالایی طراحی کرد.همچنین با استفاده از Node میتوان سمت سرور برنامه نویسی کرد.
در کل هدف از خلق ری اکت نیتیو سهولت و راحتی در خلق اپلیکیشن های موبایل است. بعبارت دیگر اگر بتوان اپلیکیشنی را یکبار در جاوا اسکریپت کدنویسی کرده و سپس آنرا به آندروید و iOS بسط داد زندگی خیلی آسانتر میشود.
ویژگی های React Native :
- کامپوننتی بودن و امکان استفاده از کامپوننت ها در پروژه های دیگر و همچنین استفاده از کامپوننت های دیگر افراد که باعث سادگی و سریعتر شدن کار میشود.
- ساخت بسیار راحت رابط کاربری های زیبا برای اپلیکیشن .
- هیچ محدودیتی وجود ندارد . برنامه نویس میتواند هر زمانی که بخواهد در ریکت نیتیو کدهای java , swift بنویسد تا کامپوننت های نیتیو خود را به وجود بیاورد.
- یک فرانت اند کار خوب و حرفه ای میتواند با گذاشتن زمان کمی ریکت نیتیو را به خوبی یاد بگیرد و همچنین برنامه نویس های اندروید و Ios هم که نیتیو کار میکرنند می توانند با فراگرفتن پایه های وب سمت ریکت نیتیو بیایند.
- بدون اینکه از زبان های نیتیو هم سردر بیاورید میتوانید کار بکنید . فقط باید قواعد اپلیکیشن و تفاوت آن با وب را فرا بگیرید.
- نیازی نیست برای توسعه اپ اندرویدتان از اندروید استودیو و برای ios از xcode استفاده کنید و آزادانه میتوانید از هر ادیتوری استفاده بکنید و لذت ببرید.
علل استفاده از ری اکت نیتیو
- آزمایش شده و قابل اعتماد است.
- یک پایگاه داده برای دو پلتفرم است.
- از زبانی استفاده شده است که از قبل با آن آشنا هستیم.
- رشد دایمی و دائما در حال توسعه است.
- صرفه جویی در زمان