وب سایت یا اپلیکیشن کدام بهتر است؟

 

مقایسه اپلیکیشن و سایت یکی از چالش‌های افرادی است که قصد انتخاب میان این دو را دارند. هنگامی که قصد تصمیم‌گیری انتخاب بین وب سایت یا اپلیکیشن را دارید، انتخاب مناسب‌ترین گزینه قطعا به هدف نهایی شما بستگی‌ دارد. به فرض مثال اگر قصد ایجاد یک بازی تعاملی را دارید احتمالا اپلیکیشن بهترین گزینه‌ است.  اما اگر هدف شما ارایه‌ی محتوایی به مخاطبتان است، احتمالا طراحی وب‌سایت بهترین گزینه است. گاهی ممکن است به این نتیجه برسید که هر دو را داشته باشید. ولی داشتن اپلیکیشن موبایل بدون وب سایت کاملا بی‌فایده است.

مزایای یک وب سایت در قیاس با اپلیکیشن موبایل

اگر اهداف شما عمدتا مربوط به برقراری ارتباطات و بازاریابی و یا موارد عمومی مانند اطلاع رسانی است، اولین گام عملی در موفقیت استراتژی شما وب سایت است. دلیل این سخن آن است که وب سایتها دارای مزایای ذاتی مانند قابلیت دسترسی گسترده، سازگاری و هزینه‌ی پایین‌تر ، نسبت به اپلیکیشن‌ها هستند.

مقایسه وبسایت و اپلیکیشن

برتری‌های وبسایت در مقایسه با اپلیکیشن:

دسترسی سریع:

وب سایت ها فورا در دسترس هستند. یک وب سایت به سرعت در تمامی تلفن‌های هوشمند مانند آیفون، اندروید، بلک‌بری و غیره در دسترس است. برای این کار نیاز به هیچ اقدامی جز وارد کردن لینک مربوطه در مرورگر نیست. ولی اپلیکیشن‌ها نیاز به دانلود و نصب توسط کاربر دارند که این مانع مهمی برای تبدیل تعامل اولیه به عمل توسط مخاطب است.

سازگاری بالا:

وب سایت‌ها با همه‌ی دستگاه‌ها سازگاری دارند. کاربران هر نوع دستگاه تلفن همراه می‌توانند به سادگی به وب سایت شما دسترسی داشته باشند و این در حالیست که برای اپلیکیشن نیاز به تولید نسخه‌های متفاوت سازگار با سیستم‌عامل‌های موبایل است. علاوه بر این آدرس‌های اینترنت به راحتی از طریق سایر فن آوری‌ها مانند پیامک،  QR Code و NFC قابل تبادل هستند.

ارتقا:

وب سایت‌ها میتوانند به سرعت به روز شوند. یک وب سایت بسیار پویاتر از یک اپلیکیشن برای به روز رسانی محتواست. هنگامی که شما بخواهید اطلاعات یک وب سایت را به روز کنید این کار به سادگی امکان پذیر است. پس از ویرایش و به روزرسانی تغییرات، نتایج آن در هر کجا قابل مشاهده است. در صورتی که در اپلیکیشن‌ها کاربران مجبورند جهت مشاهده‌ی آخرین تغییرات، برنامه‌های خود را به روز کنند.

قابلیت جستجو:

وب سایت‌ها را میتوان به راحتی یافت!! پیدا کردن وب سایت‌ها از طریق جستجو و یا دایرکتوری‌ها به شدت آسان است. و این در حالی است که هنگامی که از یک اپلیکشن استفاده می کنید، عمدتا تنها منبع دسترسی به آن نرم افزار بازار سیستم عامل هاست و این موضوع سبب می‌گردد  احتمال پیدا کردن مخاطب جدید از طریق جستجو در اینترنت برای اپلیکیشن شما به شدت کاهش پیدا کند. این هم یکی دیگر از پارامترهای تصمیم گیری پیرامون سئوال وب سایت یا اپلیکیشن می‌باشد. 

قابلیت اشتراک گذاری:

وب سایتها به راحتی توسط مالکان و یا کاربران به اشتراک گذاشته می‌شوند. اشتراک گذاری یک وب سایت از طریق یک لینک ساده که می‌تواند از طریق ایمیل، اس ام اس، شبکه‌های اجتماعی و … به اشتراک گذاشته شود، صورت می‌پذیرد. و این درحالی‌ است که یک اپلیکیشن به این سرعت قابلیت اشتراک‌گذاری ندارد.

قابلیت دسترسی:

وب سایت‌ها همواره دسترسی گسترده‌ای در بین کاربران دارند. از آنجا که یک وب‌سایت در تمامی سیستم‌ عامل‌ها قابل دسترسی است  و می‌تواند به آسانی در بین کاربران و موتورهای جستجو به اشتراک گذاشته شود، قابلیت دستیابی آن بسیار بیشتر از یک اپلیکیشن است.

بررسی طول عمر:

وب سایت‌ها در تلفن همراه قابل حذف نیستند. بر اساس برخی از تحقیقات میانگین عمر یک اپلیکیشن بر روی موبایل کمتر از ۳۰ روز است. اینکه آیا برنامه‌ی شما به چه میزان منحصر به‌ ‏فرد و یا مفید است و چه طول عمری بر روی موبایل دارد، سئوال مهمی است. در صورتی که وب‌سایتها همیشه برای مراجعه کاربران در دسترس هستند.

زمان و هزینه:

پیاده سازی وب سایت ارزان تر و سریعتر از اپلیکیشن موبایل است. توسعه یک اپلیکیشن موبایل نیاز به زمان بیشتری نسبت به طراحی وب سایت دارد و طبیعتا هزینه ی بیشتری را هم در بر خواهد داشت، مخصوصا اگر شما نیاز به پیاده‌سازی اپلیکیشن موبایل در سیستم‌عامل‌های مختلف داشته باشید. با بررسی این مورد نیز در پاسخ به سئوال وب سایت یا اپلیکیشن میتوان به صراحت اظهار نظر کرد.

 

وبسایت یا اپلیکیشن

هزینه پشتیبانی و نگهداری:

سرمایه گذاری برای اپلیکیشن موبایل با را‌ه اندازی اولیه تمام‌ نمی‌شود. پشتیبانی و حفظ اپلیکیشن مربوط به ارتقا، تست، مسایل مربوط به سازگاری و توسعه … ، بسیار گران‌تر از هزینه طراحی یک وب سایت است و در زمان بیشتری را نیز می‌طلبد.

اطمینان از بازگشت سرمایه:

اگر در  اجرای یک پروژه، می‌خواهید از بازگشت بهینه سرمایه‌گذاری خود اطمینان حاصل کنید و جهت جلوگیری از هزینه‌های اضافی و بی فایده، بهترین گزینه طراحی یک وب سایت است.

وب سایت یا اپلیکیشن موبایل چالش اصلی ما در این مقاله بود که با توجه به توضیحات بالا و بررسی مزایای بعضا ذاتی وب سایتها، شما هم اکنون بسیار راحت تر می توانید نسبت به انتخاب گزینه مناسب تر اقدام کنید. ناگفته نماند که جدای از جدال بر سر انتخاب وب سایت یا اپلیکیشن مویایل، این اصل را از یاد نبرید که به هر حال شما مجبور به ورود و استقرار در بازارهای دیجیتال هستید.

چه موقع استفاده از اپلیکیشن موبایل به جای وب سایت ضرورت پیدا می کند؟ چه موقع داشتن یک اپلیکیشن معنا پیدا می‌کند؟

با وجود بسیاری از مزایای ذاتی وب سایت، برنامه‌ها هنوز هم بسیار محبوب هستند و تعدادی از سناریو‌های خاص وجود دارد که بهترین راهکار برای آن اپلیکیشن موبایل است:

بازی‌های تعاملی:

تقریبا همیشه بهترین انتخاب برای angry birds استفاده از اپلیکیشن است (حداقل با پیش‌بینی فعلی ما از آینده این تکنولوژی‌ها).

استفاده منظم / شخصی سازی:

اگر مخاطبان شما، قصد استفاده شخصی و منظم را دارند اپلیکیشن یک گزینه‌ی منطقی است. از جمله این سناریوها می‌توان به Evernote اشاره کرد.

محاسبات متمرکز  یا گزارشات:

اگر شما نیاز به انجام محاسبات پیچیده و یا دریافت گزارش و یا نمودار دارید، برنامه موبایل گزینه‌ی مناسبی است.

دسترسی به منابع موبایل:

مرورگرهای موبایل به صورت فزاینده‌ای توابعی از تلفن همراه مانند، اس ام اس، کلیک برای تماس، GPS و … را دسترسی دارند. با این حال اگر شما نیاز به دسترسی به دوربین کاربر یا منابع دیگر دارید، اپلیکیشن موبایل راهکار شماست.

عدم اتصال به اینترنت:

در صورتی که شما می‌خواهید کاربرانتان بدون اتصال به اینترنت و به صورت آفلاین به اطلاعاتی دسترسی داشته باشند، استفاده از اپلیکیشن منطقی‌ است.

نتیجه گیری:

همانگونه که استفاده از تلفن همراه در سراسر جهان رشد می‌کند، پرسش ”وب سایت یا اپلیکیشن” برای مجموعه‌هایی که خواهان حضور در تلفن همراه هستند، بسیار موجه خواهد بود. اگر اهداف شما در استفاده از تلفن همراه توسط مخاطبانتان، در زمینه بازاریابی و یا ارایه محتواست و قصد دارید که در موتورهای جستجو یافت شوید، پس طراحی وب سایت، انتخاب گزینه‌ی منطقی است.

از طرفی اگر هدف شما، ارایه یک تجربه‌ی کاربری (UX) می باشد که بیشتر شبیه بازی طراحی شده و یا نیاز به دسترسی به منابع تلفن همراه کاربر را دارید، احتمالا اپلیکیشن گزینه منطقی‌تری است. مهم است به یاد داشته باشید که یک وب سایت  یا یک اپلیکیشن، الزاما به تنهایی گزینه‌های کاملی نیستند. بعضی از سازمان‌ها از هر دوی آن‌ها استفاده می‌کنند. در اصل همه‌ی دغدغه‌ی ما انتخاب یک ابزار مناسب برای کار ماست.

دیدگاه شما:

نوشته های مرتبط

تکنولوژی های استفاده شده در netflix | Netflix TechStack

۱۴

آذر
react, SWIFT, The best startup, اخبار, استارت اپ, بازاریابی, بازاریابی محتوا, تجارت, تحقیقات بازار, جاوا اسکریپت, طراحی اپلیکیشن

تکنولوژی های استفاده شده در netflix | Netflix TechStack

در این مقاله قصد داریم تکنولوژی های مورد استفاده در Netflix رو براتون شهر بدیم . پس ادامه مطلب رو دنبال کنید 🙂 Tech stack یا پشته فناوری به مجموعه‌ای از فناوری‌ها، زبان‌ها، ابزارها و سرویس‌هایی اشاره دارد که در […]

۲۴

اردیبهشت
هوش مصنوعی

معرفی بهترین ابزار هوش مصنوعی

ابزار هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) به دسته‌ای از تکنولوژی‌ها گفته می‌شود که به کامپیوترها اجازه می‌دهد تا به صورت خودکار، هوشمندانه و بدون نیاز به دخالت انسان، مسائل را حل کنند و تصمیم‌هایی بگیرند. در این روش، کامپیوتر با استفاده[…]

http://platinco.ir/tag/python/

۱۴

اردیبهشت
پایتون

آموزش کتابخانه pygame

انواع روش های ساخت بازی با پایتون Python یکی از زبان‌های محبوب برای توسعه بازی است و به دلیل سادگی و قابلیت استفاده آن، توسعه دهندگان بازی‌های زیادی از آن استفاده می‌کنند. در ادامه، انواع روش‌های ساخت بازی با پایتون[…]