مهارت برنامه نویسی یکی از تخصصهای روز دنیاست که با کمترین سرمایه مالی میشود آن را یاد گرفت.حال خیلی از افراد که شروع به یادگیری مهارت برنامه نویسی میکنند با چالش هایی نظیر مشکل در حل مسئله برنامه نویسی و اینکه چطور صفرتا صد یک پروژه عملی رو کدنویسی کنند و…روبرو میشوند.در این مطلب برنامه نویسی قصد داریم ۵ راه کار عملی برای تقویت مهارت برنامه نویسی را با هم بررسی کنیم.
۱.روزانه کدنویسی کنید
خب شما در یک دوره برنامه نویسی شرکت کردید و مدرس دوره برنامه نویسی طبق سرفصلهای دوره مفاهیم برنامه نویسی مربوطه را به شما آموزش میدهد.خب در این گونه مواقع چکار باید کنیم که هم مفاهیم دوره رو خوب یاد بگیریم هم در ذهنمون تثبیت شود؟
متاسفانه برخی از افرادی که اقدام به تهیه یک دوره برنامه نویسی میکنند و استارت یادگیری مهارت برنامه نویسی را میزنند،میگذارند سرفصل هایی که مدرس دوره تدریس کرده جمع شود و بعد سراغ تمرین و کدنویسی میروند و این باعث میشه مفاهیم و سرفصل ها تلنبار شود و در روند یادگیری و تمرین کردن مون مشکل ایجاد شود و در نهایت نسبت به یادگیری دلسرد شویم.
توصیه بنده به شما این است که با یادگیری هر جلسه آموزشی برنامه نویسی بلافاصله و گرمه سراغ کدنویسی و نمونه مثالهای مختلف بروید و روزانه کدنویسی کنید و با ایجاد تغییرات در نمونه کدها خودتون رو به چالش بکشید.
۲.تدریس برنامه نویسی
بله درست شنیدید هرمهارتی که یاد میگیرید آن را به یک فرد مبتدی تدریس کنید! شاید بگید من خودم ابتدای راه هستم چطور برنامه نویسی را تدریس کنم؟!
مهم نیست کجای مسیر هستید،برنامه نویسی یک جاده بی انتهاست و باید از مسیر لذت برد،پس شما با کسب هر مهارت برنامه نویسی می توانید آن را به افراد دیگر تدریس کنید،اینجوری هم به دیگران کمک کردی و ذکات دانش خودت رو پرداخت کردی هم در تثبیت و تسلط بیشترت در مهارت برنامه نویسی کمک خواهد کرد.
شاید بگید من تنها هستم و کسی اطرافم نیست که بهش برنامه نویسی را آموزش بدهم، راه کار چیست؟
راه کار ساده است! کافی است که از مهارت برنامه نویسی که بر آن مسلط شده اید در قالب پی دی اف و ویدئو به دیگران آموزش بدهی! اینجوری نه تنها یک نفر بلکه به هزاران نفر که به دنبال یادگیری برنامه نویسی هستند کمک میکنید.کاری که سایت آموزشی جاواپرو در حال انجام آن است.
شما میتوانید ویدئوهای آموزش برنامه نویسی خود را در آپارات،یوتیوب،اینستاگرام،تلگرام و همچنین متنهای آموزشی خودت رو درسایت ویرگول به اشتراک بذارید که این باعث میشود که به هزاران نفر که قصد یادگیری مهارت برنامه نویسی دارند کمک کنی و مخاطب جذب کنی و یه عنوان یک فرد اهل فن در برنامه نویسی شناخته شوید.
۳.مطالعه مقالات و اخبار برنامه نویسی و تکنولوژی
ویژگی که یک برنامه نویس حرفه ای را از برنامه نویس عادی متمایز میکند بروز بودن است. شما به عنوان یک برنامه نویس باید از جدیدترین تکنولوژی ها و زبانهای برنامه نویسی با خبر شوید،بدونید که در حال حاضر کدام زبان برنامه نویسی معروف و ترند است،زبانهای برنامه نویسی که برای کاربردهای مختلف از جمله وب،موبایل،ویندوز،بلاکچین و.. استفاده میشود کدام است و….با شرایط مصاحبه و استخدامی شرکتهای برنامه نویسی آگاه شویدو…
سایت آموزشی جاواپرو در تلاش است که جدیدترین اخبار و اطلاعات برنامه نویسی را در اختیار مخاطبین خود قرار دهد.
۴. از سلامتی خود مراقبت کنید
من خودم ابتدای شروع به برنامه نویسی به دلیل شور و اشتیاق فراوان از صبح تا شب بکوب بدون هیچ گونه استراحتی کدنویسی میکردم که بعد از مدتی با خشکی چشم،کمردرد،گردن درد،زانو درد ،اضاف وزن روبرو شدم که البته جای نگرانی نیست و اگر موارد که میگویم را رعایت کنید هم از این مسائل پیش گیری میکنید هم در صورت درگیر بودن با آنها یواش یواش شرایط جسمانی تون بهتر میشود.
همیشه برای کدنویسی و برنامه نویسی وقت و فرصت باقی است.اینجوری فکر نکنید از کسی قرار عقب بیفتید یا زمان دارد از دست میرود، جمله معروف رو همگی دیگه شنیدیم که میگوید:
“رهرو آن نيست که گه تند و گهي خسته رود… رهرو آنست که آهسته و پيوسته رود”(سعدي)
مواردی که در سلامتی شما به هنگام برنامه نویسی و کار با سیستم تاثیر مثبت دارد:
به خودتان استراحت بدید:بعد از هر بار کدنویسی برای دقایقی به خودتان استراحت بدید،از پشت میز و اتاق تان خارج شوید و یک دور در خانه و حیاط یا حتی در کوچه بزنید اینجوری هم روحیه تون بهتر میشود هم به چشم و گردن و کمرو.. بدن استراحت میدهید.
از کارفرما زمان مناسب بگیرید:اگر پروژه برنامه نویسی میگیرید از کارفرما به مقدار کافی وقت بگیرید که با آرامش و لذت و بدون استرس برنامه نویسی کنید،شما قرار از برنامه نویسی لذت ببرید نه اینکه با استرس و فشار جسمی به خودتان آسیب وارد کنید.
طمع نکنید!:چند پروژه برنامه نویسی را در مدت کوتاه نپذیرید! اینجوری به دلیل فشاری که بهتون وارد میشود به خودتان آسیب جسمی و روحی وارد میکنید و کیفیت کار شما پایین میآید و به اعتبار خودتون لطمه وارد میکنید.
انتخاب میز و صندلی استاندارد:همان طور که برای راه اندازی هر کسب و کاری شما نیاز به میز و صندلی و تجهیزات و.. دارید،یکی از تجهیزات بسیار با اهمیت میز و صندلی استاندارد برای برنامه نویسی طولانی مدت است.نگران هزینه ش نباشید چرا که سلامتی شما باید در اولیت اول قرار بگیرد و با روح و بدنی سالم با یک یا چند پروژه برنامه نویسی میتوانید هزینه آن را جبران کنید.اما اگر سلامتی خودتون رو از دست دادید علاوه بر هزینههای پزشکی شاید برای مدت خیلی طولانی نتوانید به روزای اوج کدنویسی خود برگردید.
۵. برای خودتان پروژه برنامه نویسی تعریف کنید
منتظر نمانید که یک کارفرما از گوشه ای از دنیا به سراغ شما بیاید و پروژه ای را به شما بدهد و شما با انجام اون پروژه کسب تجربه و مهارت کنید!
بعد از یادگیری مهارت برنامه نویسی برای خودتان به نسب مهارت یادگرفته پروژه برنامه نویسی تعریف کنید و اقدام به انجام پروژه برنامه نویسی مربوطه کنید.
اینجوری هم مهارت برنامه نویسی شما افزایش مییابد هم برای خودتون نمونه کار جمع آوری کرده اید و برای همکاری و جلب نظر کارفرمایان میتوانید به عنوان رزومه به آنها ارائه کنید.
اگر نمیتوانید پروژه برای خودتان تعریف کنید به سایتهای فریلنسری مراجعه کرده و نمونه پروژههای مرتبط با تخصص خودتون رو بیابید و شروع به انجام آنها برای کسب مهارت برنامه نویسی کنید.